Atitudinea ergonomica se bucura de succes.

In 2011, programul "Atitudine Ergonomica" a rulat in Franta si in alte tari europene. Ideea din spatele sau este de a crea o adevarata cultura ergonomica in cadrul Grupului.

Logo-ul Atitudine Ergonomica

Lansat in 2010, programul "Atitudinea ergonomica" are scopul de a imbunatati domenii prioritare in ergonomie. Programele deja elaborate si lansate includ proiectarea liniei de ambalare si statiile de lucru la calculator. De atunci, programul a fost extins in America de Nord si zona Europei in cadrul operatiunilor (fabrici si centre de distributie). In plus, mai multe site-uri administrative din Franta, Italia si Regatul Unit au lansat initiativa "Atitudinea ergonomica" prin cursuri de formare si de sensibilizare a managerilor. Din 2011, la nivel mondial baza de date de practici bune ergonomice este mentinuta pe o platforma de partajare aflata pe intranetrul grupului de EHS.

In Franta, fabrica L'Oréal Luxe SICOS a creat o pozitie ergonomica si a dezvoltat cursuri specifice de formare ergonomica. Divizia de Produse de Larg Consum a fabricii Rambouillet a castigat premiul L'Oréal Health & Safety 2011 pentru programul "zero ridicare". Noul obiectiv este acum "zero manipulare manuala"! "In doar un an, o adevarata cultura ergonomica a aparut in cadrul grupului", noteaza Malcom Staves, Directorul de Sanatate si Siguranta din cadrul Grupului, "si, desi 2011 a fost un an excelent, anul 2012 promite sa fie chiar mai bun pentru programul "Atitudinea ergonomica".

Parerea Specialistilor

Pentru mai multe informatii despre acest subiect, a se vedea fisierul de date GRI:


Lansat in 2010, programul "Atitudinea ergonomica" are scopul de a imbunatati domenii prioritare in ergonomie. Programele deja elaborate si lansate includ proiectarea liniei de ambalare si statiile de lucru la calculator. De atunci, programul a fost extins in America de Nord si zona Europei in cadrul operatiunilor (fabrici si centre de distributie). In plus, mai multe site-uri administrative din Franta, Italia si Regatul Unit au lansat initiativa "Atitudinea ergonomica" prin cursuri de formare si de sensibilizare in manageri. Din 2011, baza de date de bune practici economice existenta la nivel mondial este mentinuta pe o platforma intranet de partajare pe intranetului grupului EHS.

In Franta, fabrica L'Oréal Lux SICOS a creat o pozitie ergonomica si a dezvoltat cursuri specifice de formare ergonomica. Fabrica Rambouillet a Diviziei de Produse de Larg Consum a castigat Premiul L'Oréal Sanatate & Siguranta pentru 2011, pentru programul "ridicare zero". Acum aceasta urmareste obiectivul de "manipulare manuala zero!". "In mai putin de un an, o adevarata cultura a ergonomiei a aparut in cadrul grupului", remarca Malcom Staves, Director de Sanatate si Siguranta al Grupului, "si, desi 2011 a fost un excelent, anul 2012 promite sa fie chiar mai bun pentru programul de Atitudine Ergonomica".

Parerea Specialistilor

Pentru mai multe informatii despre acest subiect, a se vedea fisierele de date GRI:


Atitudinea ergonomica face progrese