Chimia verde la baza inovarii responsabile

Chimia verde joaca un rol cheie in angajamentul L'Oréal fata de dezvoltarea durabila.

Chimia verde la baza inovatiei responsabile

Aceasta initiativa este structurata in jurul a trei seturi de principii fundamentale:

  • Utilizarea de materii prime regenerabile,
  • Dezvoltare proceselor ecologice,
  • Productia de ingrediente biodegradabile, cu un impact scazut asupra mediului.

Dezvoltarea continua a acestei "configuratii verzi" este esentiala pentru accesarea ingredientelor care sunt atat inovatoare, cat si ecologice.

Prin urmare , o atentie deosebita este acordata dezvoltarii de ingrediente provenite din materii prime regenerabile pe baza de plante, intr-un numar redus de etape de sinteza si reducerea consumului de solventi si energie si productia de deseuri.

Dezvoltarea de noi solventi prietenosi cu medil, reactii in apa si reactii utilizand cataliza , impreuna cu pregatirea de noi intermediari regenerabili si ingrediente, de exemplu , fac viitoarele progrese ale chimiei verzi posibiel in toate tipurile de aplicatii cosmetice.

Aceasta initiativa este insotita de elemente de evaluare a gradului de chimie verde. Acesti "indicatori verzi" se refera in special la calcularea economiei atomice, studiul factorului E pentru calcularea volumului de deseuri ,rata de carbon regenerabil continut in ingredientul final si evaluarea riscului de mediu al compusului final.
Utilizarea unor astfel de instrumente in eco-proiectarea a noilor noastre ingrediente ajuta la garantarea excelentei in ceea ce priveste performanta de mediu si energie, excelenta pe care L'Oréal intentioneaza sa o aplice in toate etapele proceselor de dezvoltare.

Sursa: Green Chem., 2012, 14, 952

Cifre Principale

  • 55% din materiile prima inregistrate in 2011 provin din plante

Parerea Specialistilor

Pentru mai multe informatii despre acest subiect, a se vedea fisierele de date GRI: