Cresterea aprovizionarii durabile a ingredientelor

Utilizarea tot mai mare de ingrediente derivate din plante regenerabile in produsele noastre, aprovizionarea responsabila de ulei de palmier si de argan . L'Oréal se angajeaza sa promoveze biodiversitatea.

O cautare si mai responsabila de ingrediente


The Ethics Charter is the ethical benchmark document at L’Oréal and helps employees integrate the “L’Oréal Spirit” in their daily work. The Ethics Charter is directed at all salaried employees of the L’Oréal group and its affiliates throughout the world. It also concerns all the authorized social representatives and executive committee members, as well as the management of the L’Oréal group and its worldwide affiliates.

In 2011, aprovizionarea L'Oréal cu ulei de palmier a fost recunoscuta ca fiind durabila de WWF, cu un scor de 9/9 pe scala de clasificare

In 2010, tarile semnatare ale Conventiei privind diversitatea biologica au aprobat Protocolul de la Nagoya, care vizeaza reglementarea accesului la resursele de pe un anumit teritoriu si impartirea echitabila a beneficiilor care rezulta din aceste resurse.

Divizia de Cercetare L'Oréal a fost constienta de aceste probleme cu mult inainte de a intra protocolul in vigoare iar din 2005 s-a straduit in permanenta sa asigure lanturile de aprovizionare, astfel incat acestea sa indeplineasca aspectele de dezvoltare durabila.

Aceasta constientizare merge mana in mana cu utilizarea tot mai mare de ingrediente din surse regenerabile pe baza de plante in produsele noastre. De exemplu, Biotherm a lansat un deodorant pentru barbati, cu ingrediente 100% naturale din acest an.

Alimentarea cu ulei de palmier este un exemplu semnificativ aici: in 2011, sistemul de aprovizionare al L'Oréal a fost din nou recunoscut ca fiind durabil de catre WWF, cu un scor de 9/9 pe scara de clasificare. De asemenea, grupul de aprovizionare cu argan a fost subiectul unei prezentarei a unui expert extern, Daniel Robinson (Universitatea South Wales, Australia) , in timpul conferintei "Uniunea pentru etica BioTrade", unde a fost salutat ca o initiativa proactiva pentru "accesarea si partajarea beneficiilor".

Parerea Specialistilor

Pentru mai multe informatii despre acest subiect , a se vedea fisele GRI date:


Biotherm Homme