Diversitate: L'Oréal implementeaza un instrument de control zilnic

Un panou de control format din treizeci de indicatori permite acum grupului L'Oréal sa masoare permanent actiunile sale impotriva discriminarii si promovarea diversitatii, la nivel global si in cadrul fiecareia dintre entitatile grupului.

Logo-ul Raportul Diversitatii
In 2005, L'Oréal a fost unul dintre primii care au facut un angajament prin semnarea Cartei Diversitatii. In 2010, ne-am confirmat angajamentul prin crearea atelierelor de diversitate in care 10543 de angajati ai nostri au fost instruiti in aceasta situatie. Acum, in 2012, sunem echipati cu instrumentele necesare pentru a controla actiunile noastre.
Rachid BensahnouneDirectorul Resurse Umane responsabil pentru Diversitate.

Condus de convingerea ca promovarea si managementul diversitatii in politicile de resurse umane constituie o parghie puternica pentru performanta sociala si economica a companiei, L'Oréal lucreaza cu firma de consultanta Keyrus din 2011 pentru a crea o monitorizare si un instrument de control la nivel mondial pentru politica de diversitate. In termeni practici, aceasta implica un sistem IT care provine de la HR SAP, care va fi in cele din urma utilizat in toate cele 65 de filiale ale grupului, permitandu-le astfel sa isi dezvolte propriul Panou de control al Diversitatii pentru monitorizarea varstei, sexului, salariului, numarului de angajati adulti. In total, treizeci de indicatori care pot fi accesati in orice moment de catre directorii generali din grup si comitetele de management al Resurselor Umane. In prezent , raportul este disponibil in Franta si alte cateva tari europene, dar in curand va fi personalizat si completat pentru fiecare tara. Scopul acestui reglaj fin? Pentru a lua in calcul particularitatile locale, cum ar fi politicile de cote juridice aplicabile in prezent in tarile vorbitoare de limba engleza. Pana la mijlocul anului 2013, sistemul ar trebui sa cuprinda toate filialele L'Oréal.


L’Oréal has always placed people at the center of the company, and done so with a vision for the long term. The development of men and women is one of the key factors behind the group’s economic and social performance.

The desire to carry out an active policy in diversity – as an agent of progress, innovation, and creation of social ties – has been evident for many years, growing richer over time with the group’s growth.

Recognized as one of the world’s most attractive companies for young graduates and most formative environments for developing leadership among its managers, L’Oréal is always looking to find a balance between constantly improving its efficiency and enriching its pool of talent, at all levels and in all countries.

Parerea Specialistilor

Pentru mai multe informatii despre acest subiect, a se vedea fisierele de date GRI: