Fundatia sprijina "Operatiunea Zambet" (Opération Sourire)

Pentru al treilea an consecutiv, Fundatia L'Oréal a sprijinit "Operatiunea Zambet", un program de chirurgie reconstructiva condusa de Medecins du Monde.

Programul

Creat acum 20 de ani, acest program isi propune sa reconstituie chipurile oamenilor care au fost desfigurati de razboi, boala sau malnutritie. Chiar mai mult decat reconstructia fizica, chirurgia permite persoanelor excluse din cauza handicapului sa-si recastige demnitatea, identitatea si viata sociala.

Programul presupune misiuni chirurgicale pe termen scurt efectuate de chirurgi voluntari. In 2011, peste 1.000 de operatii au fost realizate in Asia si Africa, datorita sprijinului Fundatiei. In plus fata de operatiunile in sine, programul ofera instruire pentru chirurgii locali si ingrijire chirurgicala post-operatorie pentru copii. "Sprijinul Fundatiei L'Oréal a dat un nou impuls programului", spune Dr. François Foussadier, un chirurg voluntar si fondator al Operatiunii Zambet. "Noi suntem asistati de oameni care cred in cauza noastra, vor sa ne ajute si sa joace un rol-cheie in dezvoltarea sarcinile noastre. Sprijinul este nu numai financiar, ci si psihologic si moral, de asemenea".

Parerea Specialistilor

Pentru mai multe informatii despre acest subiect, a se vedea fisierul de date GRI:


The consolidated accounts and individual accounts for the fiscal year 2011 ended following L’Oréal’s Board of Directors meeting February 13, 2012. 2011 was a year of solid development and the group was strengthened. In a globally well-positioned cosmetics market, L’Oréal saw growth supported by its turnover and confirmed its position as the world’s leader in beauty.