Gradini fitoremediate la Chimex

Prin utilizarea de gradini fitoremediate, proiectul "100 % apa curata" al filialei Chimex face posibila tratarea apelor uzate intr-o maniera atat de eficienta, incat sa poata fi deversate in mediul natural.

Fitoremedierea gradinilor la Chimex

Chimex, filiala franceza L'Oréal, specializata in productia de ingrediente cosmetice folosind chimie si biotehnologii, este un exemplu perfect de inovatie si performanta in utilizarea apei. Sase ani de studii au fost necesari pentru a combina un sistem fizico-chimic cu tratamentul de fitoremediere.


Chimex, filiala franceza L'Oréal specializata in productia de ingrediente cosmetice folosind chimie si biotehnologii, este un exemplu perfect de inovatie si performanta in utilizarea apei. Sase ani de studii au fost necesari pentru a combina un sistem fizico-chimic cu tratamentul de fitoremediere.

100 % apa curata


Karine MELLOUL, Director de Operatiuni la Chimex, L'Oréal

Karine MELLOUL, Director de Operatiuni la Chimex, L'Oréal

Astazi proiectul "100% apa curata" face posibila tratarea apele uzate de la o fabrica Chimex atat de eficient incat sa poata fi deversata in mediul natural. O premiera pentru industria chimica! "Si ce este atat de uimitor este faptul ca proiectul a fost gandit de catre unul dintre angajatii fabricii", spune Directorul de Operatiuni Chimex, Karine Melloul. "Acum am finalizat cu succes prima faza a operatiunii. Curand aceasta solutie inovatoare ar trebui sa permita, prin gradini de fitoremediere ( fitoremedierea este un grup de tehnologii utilizand bacterii care se dezvolta in jurul plantelor ca agentprincipal de tratare) pentru a deversa apele uzate in mediul natural si pentru a functiona intr-un circuit inchis, refolosind apa".

Aceasta inseamna economii reale in consumul de apa. Inaugurate in octombrie 2011, gradinile de fitoremediere de la Mourenx permit economii ale resurselor de baza, cum ar fi apa, pastrand in acelasi timp aspectele sociale si peisajele locurilor in care tehnologia este infiintata. Mai presus de toate, ele reprezinta speranta unor produse chimice mai responsabile si mai putin daunatoare.

Parerea Specialistilor

Pentru mai multe informatii despre acest subiect, a se vedea fisierele de GRI: