O organizatie ambitioasa EHS

Punerea in aplicare a unei organizatii consolidate permite Departamentului International de Mediu, Sanatate si Siguranta (EHS) sa acopere toate domeniile de afaceri din intreaga lume, cu un sistem de referinta unic.

Marturisire


Interview with Miguel Castellanos, International Director of Hygiene, Safety and the Environment, L'Oréal

Pentru a-si urma politica sa ambitioasa cu succes, grupul are un Director de Mediu, Sanatate si Siguranta pentru fiecare zona geografica ( America de Nord, America Latina, Asia, Africa, Orientul Mijlociu si Europa), a carui sarcina este de a se asigura ca standardele EHS (Envirotment, Health, Security) (1) ale grupului sunt puse in aplicare. Acesti directori EHS de zona tin legatura cu Departamentul International EHS.

Din moment ce aceasta organizatie a fost introdusa in decembrie 2010, Departamentul International EHS, care raporteaza Diviziei de Operatiuni a grupului, a fost in masura sa acopere toate domeniile de afaceri din intreaga lume, cu un singur sistem de referinta EHS. Rezultatele sunt mai mult decat incurajatoare: obiectivul de reducere cu 25 % a accidentelor stabilite pentru anul 2011 a fost depasit. In 2011, numarul de accidente a scazut cu 36,8 %. Obiectivul principal de "zero accidente" ramane de realizat.

Pentru a atinge acest obiectiv, L'Oréal trebuie sa mentina o cultura de securitate de cel mai inalt standard de excelenta. Ambitia noastra este de a fi una dintre cele mai bune companii din lume in termeni de mediu, sanatate si securitate.

Deoarece scopul nostru este de a fi o companie cu spirit civic, avem datoria de a fi responsabili nu numai fata de clientii nostri, furnizorii nostri si fata de cei 68.000 de angajati ai nostri, dar si fata de comunitatile in care ne desfasuram activitatea".

Cele 6 Principii EHS ale L'Oréal

1. Urmarirea de "zero accidente"
2. Pro-activ si exemplar
3. Respectarea mediului in toate activitatile noastre
4. Nimic nu justifica un risc de accidentare la locul de munca
5. Conducerea este responsabila pentru siguranta personalului sau si trebuie sa arate acest lucru in teritoriu
6. Contributia la siguranta noastra la locul de munca si a colegilor nostri

Parerea specialistilor

Pentru mai mult informatii despre acest subiect, a se vedea fisierul de date GRI: