O selectie riguroasa a materiilor prime

Evaluarea de mediu este una dintre abordarile cheile ale proiectarii ecologice a grupului L'Oréal, deoarece permite companiei de a exclude ingredientele care au un profil cu efecte nefavorabile asupra mediului chiar de la inceputul procesului.

O selectie riguroasa de materii prime

Materii prime cu profilul potrivit


Evaluarea de mediu este una dintre abordarile cheie ale L'Oréal de proiectare ecologica, deoarece permite companiei sa excluda inca de la inceputul procesului acele ingrediente care au un profil de efecte nefavorabile asupra mediului.
In ultimii 15 ani, pentru a evalua impactul materiilor prime asupra mediului, L'Oréal s-a bazat pe expertiza laboratorului de ecotoxicologie si parteneriate care i-au crescut capacitatea de evaluare inca din 2009. Acest impact este caracterizat sistematic ca fiind foarte avansat, folosind criteriile PBT (persistente, bioacumulative si toxice) - vPvB (foarte persistente si foarte bioacumulative). Evaluarile de mediu utilizeaza in principal instrumente in silico si in vitro in stransa colaborare cu furnizorii. Pana in prezent, peste 95 % din materiile prime din portofoliul L'Oréal au fost temporar clasificate in functie de aceste PBT criteriile de vPvB. Evaluarile sunt in curs pentru ingredientele care rezulta din noile achizitii ale grupului.

Avansand metodele de evaluare alternativa


Mai mult, L'Oréal a lucrat la modernizarea metodelor sale de evaluare.
Grupul a fost intens implicat in crearea si apoi dezvoltarea programului "Animal Alternative Needs in Environmental Risk Assessment Project Committee" de la HESI*. Acest grup de lucru international, ale carui prime doua conferinte (2008 , 2010) au fost sponsorizate de L'Oréal, lucreaza pentru a dezvolta metode alternative de testare pentru a inlocui procedurile standard de testare pe pesti si amfibieni.

Cu HESI, L'Oréal a investit in dezvoltarea si recunoasterea de testarilor pe embrioni de peste (FET), care este in prezent in curs de validare la OCDE, ca o potentiala alternativa la testul standardizat de toxicitate acuta la pesti (OECD nr. 203). In 2010, acest lucru a fost prezentat in publicatiile stiintifice in parteneriat cu ECVAM**.

O mai buna calitate ecologica


Logo-ul HESI

Datorita dezvoltarii instrumentelor de predictie, profilurile de mediu ale materiilor prime sunt accesibile preparatorilor pentru designul de produs. Prin urmare, calitatea formulelor in raport cu mediul creste in fiecare an. Acum este posibila obtinerea unor formule ecologice, fara a sacrifica performanta. In 2011, toate materiile prime inregistrate de L'Oréal a avut un profil de mediu favorabil si calitatea in raport cu mediul a unora din ele a fost chiar mai buna decat inainte.

* HESI : Institutul Stiintific de Mediu si Sanatate
** ECVAM: Centrul European pentru Validarea Metodelor Alternative

Cifre Principale

  • Peste 95% din materiile prime au fost clasificatepe baza criteriilor PBT-vPvT

Cifre Principale

Pentru mai multe informatii despre acest subiect, a se vedea fisirele de date GRI: