Proiectul Italiei "Zero emisii de CO2"

Datorita proiectului ambitios "Zero CO2", locul de productie Settimo Torinese in Italia va putea sa functioneze folosind doar energie regenerabila. Un parteneriat public - privat inovator, de neegalat.

 • Taierea panglicii la inaugurarea sistemului urban de incalzire (cu P. Bonfanti, G. Gallo, A. Corgiat

  Taierea panglicii la inaugurarea sistemului urban de incalzire (cu P. Bonfanti, G. Gallo, A. Corgiat).

 • Masinaria de incalzire de la fabrica Settimo Torinese

  Masinaria de incalzire de la fabrica Settimo Torinese.

 • Linia de ambalare a sampoanelor Fructis

  Linia de ambalare a sampoanelor Fructis.

 • Centru de ambalare mascara

  Centru de ambalare mascara.

 • Linia de ambalare Mascara.


Proiectul "Zero emisii de CO2" reflecta angajamentele de baza ale grupului L'Oréal de a reduce la jumatate emisiile de CO2 pana in 2015 si este rezultatul unei cooperari stranse intre L'Oréal Italia, comuna Settimo Torinese si Pianeta, o companie specializata in economia de energie. Cu sediul in Settimo Torinese, aceasta initiativa este un exemplu de neegalat, inovator in Italia a unui parteneriat public-privat care combina respectul pentru mediul inconjurator, dezvoltarea durabila si economiile de energie.

Cu un amestec de solutii prietenoase cu mediul bazat pe trei tipuri de energii regenerabile, centrul de productie Settimo Torinese - fabrica lider a grupului L'Oréal in termeni de volum de produse - este setat pentru a deveni complet auto-suficient din punct de vedere energetic. Schema foarte inovatoare combina panourile solare de ultima ora cu utilizarea biomasei si a retelei de incalzire urbana. Se va asigura ca locul este prevazut cu un flux continuu de energie, care este " 100% curat ", fie pe timp de noapte sau fie in conditii de cer acoperit. In acest fel, cu sprijinul comunei si Pianetei, locul Settimo Torinese va fi capabil sa economiseasca mai mult de 7.800 de tone de CO2 in fiecare an.

Sprijinul acordat de guvern


 • Taierea panglicii la inaugurarea sistemului urban de incalzire (cu P. Bonfanti, G. Gallo, A. Corgiat
 • Masinaria de incalzire de la fabrica Settimo Torinese
 • Linia de ambalare a sampoanelor Fructis
 • Centru de ambalare mascara

Atunci cand proiectul este finalizat, L'Oréal Italia nu numai va fi depasit obiectivele grupului in ceea ce priveste emisiile de CO2, dar, de asemenea, si cerintele stabilite in cadrul Protocolului de la Kyoto si acordurile de la Durban privind incalzirea globala.

Cand a fost prezentat proiectul, Giorgina Gallo, directorul general al L'Oréal Italia a declarat, "In fabrica noastra de la Settimo ne-am atins deja o serie de obiective importante in ceea ce priveste responsabilitatea fata de mediu. Astazi, ne-am stabilit noi insine o noua provocare, cu suport din partea autoritatilor locale - care intotdeauna ne-au sprijinit - pentru a face spatiul nostru de productie mai ecologic si respectuos fata de comunitatile din jurul sau". Corrado Clini, Ministrul italian al Mediului a adaugat: "Proiectul corporativ din cadrul L'Oréal este unul dintre exemplele cele mai remarcabile de investitii in cele mai bune practici industriale si de mediu. El simbolizeaza aceasta noua "economie verde", singurul model economic viabil actual.

Cifre Principale

 • 7800 de tone de CO2 economiste pe an

Parerea Specialistilor

Pentru mai multe informatii despre acest subiect, a se vedea fisele de date GRI: