Teste miniatura pentru a limita deseurile

La L'Oréal, deoarece proiectarea ecologica este integrata pe tot parcursul ciclului de viata al unui produs, procesele de inovare adopta sistematic normele de eco-proiectare. Studii si teste sunt deja in curs de "miniaturizare" pentru a ajuta la reducerea productiei de deseuri. Frédéric Leroy, Director al Departamentului de Evaluare Predictive de la Centrul de Cercetare L'Oréal din Aulnay analizeaza originea si beneficiile miniaturizarii.

Frédéric Leroy, Director al Departmentului de Testare Predictiva la centru de cercetare in Aulnay

Marturisire


Miniaturizari Succesive

Miniaturizari Succesive

"Principiul este unul simplu: de a reduce in general cat mai mult posibil cantitatea de substante utilizate in timpul testelor. De exemplu, atunci cand testam un produs de culorarea a parului, zeci de ani am lucrat fie cu peruci de cateva sute de grame de par fie cu mese de cateva grame. Pentru a reduce consumul de par si de produse chimice, am redus treptat cantitatile de par folosite la mini-mese, apoi la probe in eprubete mici si in cele din urma la stadiul de praf de par. In prezent, doar 10 de miligrame de par si doar cateva miligrame de produse chimice sunt folosite pentru testarea culorarii parului, ingrijirea parului nostru si machiaj (cum ar fi mascara)".


Miniaturizari Succesive

Miniaturizari Succesive

"Din punct de vedere istoric, aceasta miniaturizare sistematica a fost initiata de catre biologie, care poate merge pana la efectuarea de teste pe o singura molecula. Abordarea L'Oréal este compusa astfel din extrapolarea acestor concepte teste mult mai fizice, care sunt mai aproape de proprietatile reale de utilizare a produselor cosmetice.

In afara de avantajul economic evident, testele miniaturizate limiteaza deseurile si sunt in totalitate in conformitate cu o abordare de dezvoltare durabila. Manipularea probelor mici a condus, de asemenea, la cresterea productivitatii deoarece testele sunt mai larg automatizate. Rezultatul este timpul salvat, trasabilitatea imbunatatita, fiabilitate sporita si posibilitatea de a efectua cat mai multe experimente pe cat este necesar."


Product liability encompasses many aspects at L’Oréal, including consumer health and security, product and services labeling , communications marketing, respect for customers’ private lives and respect for laws, charters and commitments.

Parerea Specialistilor

Pentru mai multe informatii despre acest subiect, a se vedea fisierele de date GRI: