L'Oréal achiziționează compania germană de produse de înfrumusețare naturale, Logocos Naturkosmetik AG
Group

L'Oréal anunță semnarea unui acord de cumpărare a Logocos Naturkosmetik AG, compania germană de produse de înfrumusețare care a pionierat piața de cosmetice naturale cu brandul Logona, dar și cu alte branduri, precum Sante. Toate brandurile companiei sunt vegane și certificate BIO și au în componență o gamă largă de produse care utilizează propriile extracte de plante și ingrediente naturale derivate din agricultură ecologică.

Logocos Naturkosmetik

Fondată în 1978 de către un naturist, Logocos Naturkosmetik are sediul în Hanovra, Germania și are în componență aproximativ 340 de angajați. În 2017, vânzările nete au fost de 59 de milioane de euro în Germania și alte țări din Europa.

Brandul Logona oferă produse de îngrijire a părului, colorare a părului, produse de îngrijire a pielii și de igienă accesibile în distribuție specializată, în special în magazine ce comercializează produse ecologice și destinate consumatorilor interesați de cosmetice naturale. Gama de produse a brandului Sante include îngrijirea părului și a pielii, igienă și machiaj și este distribuită la nivel de mass-market la un preț accesibil pentru consumatori tineri și la modă.

Alexis Perakis-Valat, Președinte al Diviziei de Produse de Larg Consum a L'Oréal, a declarat : ‘’Logocos completează Divizia cu două branduri autentice certificate pentru folosirea de ingrediente naturale și aduce o experiență unică, fiind un pionier mondial al pieței de cosmetică ecologică. În conformitate cu strategia L'Oréal de a ‘’trăi momentul’’, această achiziție consolidează poziția Diviziei într-unul dintre trendurile majore în frumusețe astăzi.’’

Fabrice Megarbane, General Manager al L'Oréal Germania, a declarat "L'Oréal Germania este încântată să dobândească experiență în sfera cosmeticelor naturale într-o piață în care cererea pentru produse cosmetice organice este printre cele mai ridicate din Europa de Vest.’’

Cu această achiziție, L'Oréal intenționează să extindă vânzările brandurilor Logocos Naturkosmetik pe plan internațional. Tranzacția va fi finalizată în următoarele luni, în urma efectuării aprobărilor de conformitate.