Protecția climei, cheia succesului economic

L’Oreal confirmă faptul că succesul economic și protecția climei merg mână în mână, prin creșterea capacității de producție și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Protectia climatului

În 2016, cu patru ani înaintea datei stabilite, L’Oreal și-a îndeplinit cele două obiective cu privire la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin scăderea emisiilor fabricilor și centrelor de distribuție cu 67%, în termeni absoluți, față de baza de referință din 2005 și prin reducerea emisiilor legate de transportul produselor (per unități vândute per km) cu 20% față de baza de referință din 2011.

Promovarea creșterii emisiilor reduse de carbon

Între 2005 și 2016, L’Oreal a redus emisiile de gaze cu efect de seră cu 67%, în termeni absoluți, și în același timp, a crescut capacitatea de producție cu 29%, confirmând astfel că angajamentul ambițios în ceea ce privește protecția climei poate merge mână în mână cu succesul economic.

Această performanță excepțională a fost premiată pentru al patrulea an consecutiv de către CDP. Această organizație internațională independentă, care evaluează performanța companiilor în domeniul mediului, a acordat L’Oreal scorul “A”, reprezentând cel mai înalt nivel de performanță, în Climate Leadership Index.

Imbunătățirea eficientei energetice

Imbunătățirea designului clădirilor, a izolațiilor, optimizarea proceselor industriale și utilizarea unor tehnologii care consumă mai puțină energie a facut posibilă reducerea energiei consumate de L’Oreal în spațiile industriale cu 33%, în kWh per produs finit, între 2005 si 2016.

Grupul continuă procedurile pentru obținerea certificării ISO 50001 pentru managementul energetic și se așteaptă ca toate fabricile sale să obțină această certificare până în 2020. În total, în 2016, 24% dintre fabrici (reprezentând 10 unități) au fost certificate.

Creșterea consumului de energie regenerabilă

Mulțumită unor proiecte majore care utilizează tehnologii variate adaptate unităților implicate (biomethanation, biomasă, panouri solare, etc.) și achizitiei de electricitate și gaze verzi, rezervele de energie regenerabilă au satisfăcut 45% din nevoile fabricilor și centrelor de distribuție ale L’Oreal în 2016.

Cincisprezece dintre site-urile Grupului au atins neutralitatea în carbon până la finalul anului: cinci fabrici ( Libramont în Belgia, Settimo în Italia, Burgos în Spania, Rambouillet în Franța și Yichang în China) și 10 centre de distribuție.

Reducerea emisiilor legate de transportul produselor

L’Oreal iși dorește de asemenea să reducă emisiile generate de transportul produselor sale de la fabrici la distribuitorii săi. O serie de acțiuni sunt în desfășurare, inclusiv utilizarea transportului feroviar pentru a înlocui transportul rutier în China, optimizarea incărcăturii containerelor în Africa și zona Orientului Mijlociu și reducerea transportului aerian. Ca rezultat al acestor eforturi, L’Oreal, și-a atins obiectivele cu patru ani mai devreme. În 2016, emisiile legate de transportul produselor a scăzut cu 20 % per unități vândute per km, față de baza din 2011.

Puteți afla mai multe informații despre inițiativele pe care L’Oreal le desfășoară în cadrul programul Sharing Beauty With All descărcând SBWA 2016 Progress Report de aici.