L'Oréal For The Future

Angajamentele Noastre Pentru Anul 2030

"Din 2013, când am lansat primul nostru program de dezvoltare sustenabilă, lumea s-a schimbat. Amploarea provocărilor cu care ne confruntăm este fără precedent. Ambițiile noastre trebuie să fie în concordanță cu aceste provocări. Nu trebuie să facem mai bine, trebuie să facem ceea ce este necesar."

Alexandra Palt
Executive Vice President - Chief Corporate Responsibility Officer and Executive Vice President of the Fondation L’Oréal

Încălzirea globală și schimbările climatice vor duce la degradarea potențial permanentă a habitatelor umane și naturale. Nivelul mării, topirea ghețarilor, acidifierea și încălzirea oceanelor, precum și evenimentele meteorologice extreme sunt în creștere. Mizele mai mari trebuie să fie însoțite de angajamente mai puternice.

Bazându-se pe rezultate puternice, L’Oréal a decis să își accelereze eforturile printr-un program numit „L’Oréal for the Future”. Angajamentele noastre pentru anul 2030 marchează începutul unei transformări mai radicale și întruchipează ceea ce credem că ar trebui să însemne viziunea, scopul și responsabilitățile unei companii, pentru a răspunde provocărilor lumii.

O strategie bazată pe trei piloni

Strategia noastră de dezvoltare durabilă este bazată pe trei piloni, cu obiective măsurabile de reducere a impactului, care pot fi atinse până în 2030.

    1. Ne transformăm pentru a ne asigura că activitățile noastre respectă limitele planetare.

Oamenii de știință sunt de acord în unanimitate că depășirea așa-numitelor „granițe planetare” va distruge spațiul în care umanitatea poate opera în siguranță. Ne angajăm ca activitățile noastre să respectă limitele planetare și să se adapteze la ceea ce planeta poate suporta, în limitele definite de știința mediului. Implementăm un nou program de transformare internă, cu măsuri cuantificabile, pentru a ne limita impactul asupra climei, apei, biodiversității și resurselor naturale.

    2. Implicăm tot ecosistemul de afaceri, ajutându-l să facă tranziția spre o lume mai sustenabilă.

Credem că este responsabilitatea noastră să ne implicăm clienții, furnizorii și consumatorii în procesul nostru de transformare. Ne asumăm noi angajamente pentru a ne asigura că politicile de dezvoltare sustenabilă ale furnizorilor noștri sunt la fel de ambițioase ca ale noastre și includem responsabilizarea comunităților cu care interacționăm ca obiectiv esențial pentru anul 2030. De asemenea, lansăm un mecanism inovator de afișare a impactul de mediu și social, începând cu brandul nostru Garnier. Acest mecanism le va permite consumatorilor noștri să evalueze impactul produselor pe care le cumpără și să ia decizii de achiziție informate și sustenabile.

    3. Contribuim la soluționarea provocărilor globale, susținând nevoile sociale și de mediu urgente.

Dincolo de transformarea modelului nostru de afaceri, dorim să contribuim la soluționarea provocărilor de mediu și sociale cu care se confruntă lumea. Ca lider al industriei frumuseții, trebuie să dăm înapoi societății și să ne îndeplinim responsabilitățile. Din acest motiv, L’Oréal alocă 100 de milioane de euro în investiții de impact dedicate regenerării ecosistemelor și dezvoltării economiei circulare, și 50 de milioane de euro unui fond caritabil pentru sprijinirea femeilor vulnerabile.

Despre angajamentele de sustenabilitate ale Grupului L’Oréal: nu începem de la zero

Foarte devreme, L’Oréal a devenit conștientă de nevoia de a răspunde provocărilor de mediu. Pentru că suntem o companie industrială, am decis că să abordăm impactul asupra mediului al fabricilor și centrelor noastre de distribuție reprezintă primul pas, cel mai evident, și unul necesar pentru a putea începe procesul de transformare. Această primă etapă este aproape finalizată.

 

-78%

Începând cu 2005, Grupul a redus emisiile de CO2 ale fabricile și centrelor sale de distribuție cu 78% în termeni absoluți, depășind obiectivul inițial de 60% până în 2020, în timp ce volumul producției a crescut cu 37% în aceeași perioadă

35

La sfârșitul anului 2019, L’Oréal avea 35 de spații de desfășurare a activității neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon (ceea ce înseamnă că folosesc energie regenerabilă în proporție de 100%), dintre care 14 fabrici.

În 2013, L’Oréal a decis să abordeze nucleul activității sale: dezvoltarea produselor cosmetice, prin programul său global de sustenabilitate Sharing Beauty With All, anunțând obiective tangibile de sustenabilitate pentru anul 2020. Ca bază a acestui program, a dezvoltat un instrument inovator cunoscut sub numele de SPOT (Sustainable Product Optimization Tool - Instrument de eficientizare a produselor din perspectiva durabilității), realizat pentru evaluarea și îmbunătățirea performanței sociale și de mediu a produselor tuturor brandurilor. Sustenabilitatea este acum complet integrată în procesul de proiectare a noilor produse ale Grupului, încă din cele mai timpurii stadii.

85%

Până la finalul anului 2019, 85% din produsele noi sau reînnoite au avut un profil îmbunătățit din perspectiva impactului social și de mediu.

90,635

Până la sfârșitul anului 2019, L’Oréal a ajutat 90.635 de persoane din comunități defavorizate să își găsească un loc de muncă, prin programele de achiziții responsabile și de incluziune.

 

Descoperă mai multe despre programul L'Oréal For the Future

 

3

L’Oréal este singura companie din lume care a obținut calificativul A pentru toate cele 3 programe ale CDP - protejarea climei, administrarea apei, conservarea pădurilor – pentru 4 ani la rând.