Ethics Day, un exemplu de dialog la fiecare nivel al organizației

În fiecare an, L’Oréal se asigură că etica este în centrul activităților și dezvoltării sale. Ziua Eticii, un moment cheie pentru L’Oréal, reflectă filozofia Grupului de implicare și colaborare. Iar evenimentul de anul acesta nu a fost o excepție.

Loreal_Ethics

Cele 4 Principii Etice ale L’Oréal

Emmanuel Lulin, Vice-Președintele Senior și Ofițerul Șef de Etică al L’Oréal, este direct în modul în care explică ambiția companiei în relație cu etica: ‘’Abordarea L’Oréal implică convingere, voință și proactivitate, și nu doar reacționarea atunci când apare o problemă.’’ Abordarea Grupului este bazată pe 4 principii esențiale – integritate, respect, curaj și transparență. Aceste principii solide servesc drept ghid pentru activitățile L’Oréal în ceea ce privește respectul pentru mediu, inovarea responsabilă, responsabilitatea socială, respectul pentru drepturile omului, conformitatea și sponsorizările.  

 

Ziua Eticii, o dovadă a angajamentului nostru

Ziua Eticii este o ilustrare perfectă a acestei abordării de pionierat. Scopul? Să aducem angajații împreună și să îi inspirăm să demareze inițiative pozitive. Toate echipele L’Oréal din întreaga lume sunt invitate să pună întrebări fie Președintelui și Directorului General, Jean-Paul Agon, sau Comitetului de Direcție local pentru situațiile locale. În 2018, mai mult de 60% din angajații L’Oréal în 70 de țări au luat parte la cea de-a zecea ediție aniversară a acestei zile dedicată discuțiilor, care a oferit oportunitatea nu doar de a primi răspunsuri la toate întrebările, ci și a încurajat deschiderea unei discuții mai largi despre etică în viața profesională.  

 

Promovăm o cultură a eticii

La un nivel mai larg, abordarea Grupului este bazată pe o serie de resurse interne, toate create pentru a promova o cultură a eticii la fiecare nivel al organizației. Acestea includ specialiști în etică, care acționează ca un prim contact pentru manageri și alți angajați în fiecare țară. Campanii de informare, evenimente dedicate, un program de învățare online obligatoriu, și Speak Up, o linie de informare pentru personal creată pentru a-și putea exprima părerile sau pentru a semnala comportamente nepotrivite, sunt printre resursele disponibile.

Din 2017, L’Oréal comunică și despre Politica sa privind Drepturile Omului și importanța pe care o acordă drepturilor și libertăților la nivelul întregului lanț valoric. În 2018, aceste inițiative ale Grupului au fost recunoscute de către Ethisphere Institute pentru a noua oară, L’Oreal fiind numită "una dintre cele mai Etice Companii din Lume®". De asemenea, L’Oréal a fost numită Global Compact Lead de către Organizația Națiunilor Unite.

În plus, Emmanuel Lulin, Ofițerul Șef de Etică, a fost recunoscut de către Națiunile Unite drept Pionier în Dezvoltarea Durabilă pentru Avansarea Practicilor de Etică în Afaceri.

 

Află mai multe despre modul în care tratăm etica la L’Oréal:

Citește raportul special despre Etică și articolul ‘’Brainstorming pentru a crea o companie mai etică’’. (Sursă: Raportul anual de activitate, 2017)