SkinAlliance 2018: Experți L'Oréal se întâlnesc cu medici dermatologi din toată lumea
Research & Innovation

Creat acum cinci ani de către Divizia de Cosmetică Activă a L’Oréal, Forumul SkinAlliance este un program de training științific pentru medici dermatologi din toată lumea. Pentru cea de-a treia ediție, mai mult de 200 de participanți din 34 de țări au participat la program, derulat pe parcursul a două zile.

SkinAlliance 2018

Forumul SkinAlliance are ca scop principal furnizarea celor mai recente cunoștințe ale științei din spatele dermatocosmeticelor pentru un grup select de lideri în devenire. Cea de-a treia ediție a găzduit 33 de vorbitori, 16 specialiști recunoscuți la nivel international și 17 experți L’Oréal în cercetare.

Specialiștii au ținut cursuri de formare pentru 130 de medici dermatologi în devenire, deschisi la explorarea, înțelegerea și descoperirea științei din spatele echipelor de Cercetare și Inovare – așa cum a explicat și Brigitte Liberman, Președintele Diviziei de Cosmetică Activă a L’Oreal, ‘’Sunt foarte încântată deoarece SkinAlliance ne permite să împărtășim cu partenerii noștri, medicii dermatologi, toată expertiza și cercetarea noastră în dermatocosmetice’’.

 

De-a lungul celor două zile de training științific, participanții au putut participa la mai multe sesiuni plenare interactive și workshop-uri în mai mult de 30 de subiecte principale, precum noi tendințe în:

  • Expozom și fotopoluare
  • Fotoprotecție, pigmentare și efectele luminii din domeniul vizibil
  • Microbiomul pielii și rolul său în afecțiunile inflamatorii ale pielii
  • Îngrijirea customizată a pielii

Forumul SkinAlliance creează un dialog între dermatologi și oamenii de știință din echipa L’Oréal Cercetare și Inovare. ‘’Cercetătorilor le place să împărtășească, așa că ne este prielnic acest contact direct cu persoane din afara comunității noastre’’, a subliniat Philippe Barbarat, L’Oréal Cercetare & Inovare.

Forumul SkinAlliance este, prin urmare, conferința ideală în care dermatologii pot învăța despre subiecte de interes și cercetarea în dermatologie: ‘’Ce mă uimește este faptul că L’Oréal se implică în cercetare de zeci de ani, și este lider în cercetare. Nu știam lucrul asta și am fost surprins.’’, a spus Dr. Bas Wind din Belgia.

Evenimentul a fost și o oportunitate de a descoperi viitorul dermatologiei și al cercetării. ‘’Am văzut multe avansuri, prin urmare este o oportunitate foarte bună pentru mine să cunosc viitorul dermatocosmeticii și la ce să ne așteptăm’’, a subliniat Dr. Amin Sharobim din Egipt.

 

Mai presus de orice, programul SkinAlliance construiește o comunitate globală a dermatologilor dedicați dermatocosmeticelor.

 

Urmărește sesiunile și cele mai importante momente ale evenimentului pe contul de Twitter @SkinAlliance.