L'Oréal lansează primul dispozitiv purtabil fără baterii de protecție împotriva razelor UV
Research & Innovation

Continuând angajamentul de lungă durată al La Roche-Posay pentru cercetarea și inovarea pielii și a protecției solare, L'Oréal a anunțat La Roche-Posay My Skin Track UV - primul dispozitiv electronic purtabil lipsit de baterii destinat pentru măsurarea expunerii la razele UV – disponibil inițial în magazinele Apple din Statele Unite și pe apple.com.

My Skin Track UV

Dispozitivul a fost dezvoltat de către Incubatorul Tehnologic al L'Oréal și dezvăluit la 2018 Consumer Electronics Show. Printre trăsăturile de bază, acesta conține un senzor precis pentru măsurarea nivelurilor de raze UV și o aplicație complementară care măsoară nivelul de expunere la poluare, polen și umiditate. Lansarea My Skin Track UV permite utilizatorilor să facă alegeri mai informate când vine vorba de pielea lor. 

‘’Cercetarea noastră arată de mult nevoia pentru o înțelegere mai bună a expunerii la raze UV’’, a declarat Guive Balooch, Global Vice President si Director al Incubatorului Tehnologic L'Oréal. ‘’Am creat acest senzor fără baterii pentru a putea fi integrat fără probleme în viața noastră și în rutina noastră zilnică. Sperăm că, odată cu lansarea acestei tehnologii, va fi mult mai simplu pentru consumatori să facă alegeri deștepte și sigure când vine vorba de protecția solară.’’

Dispozitivul My Skin Track UV măsoară atât razele UVA cât și UVB, oferă actualizări instante și poate stoca informații despre cantitatea de raze UV la care a fost o persoană expusă timp de trei luni. Senzorul fără baterii este activat la contactul cu soarele și alimentat de către telefonul utilizatorului folosind NFC (near-field communication). My Skin Track UV transmite informațiile stocate aplicației care o acompaniază printr-o funcțiune simplă ce necesită o singură atingere: utilizatorii trebuie doar să apese pe My Skin Track UV lângă telefonul lor pentru a actualiza apicația. În plus față de datele UV extensive, aplicația – care este integrată cu Apple HealthKit - oferă perspective asupra umidității, polenului și nivelului de poluare. Creat în colaborare cu designerul vizionar Yves Behar, senzorul purtabil are 12 mm latime si 6 mm inaltime, este rezistent la apă și are o clemă care poate fi ușor atașată hainelor sau accesoriilor.  

My Skin Track UV a fost dezvoltat împreună cu brandul numărul 1 în îngrijirea pielii, La Roche-Posay, care are o colaborare strânsă cu dermatologi pentru a dezvolta produse de îngrijire a pielii sigure și eficiente pentru pacienții din întreaga lume. Gama Anthelios de protecție solară a La Roche-Posay a câștigat peste 60 de premii acordate industriei cosmetice până în prezent. În 2016, La Roche-Posay și L’Oréal au lansat primul senzor extensibil pentru monitorizarea razelor UV, My UV Patch. Studiile ulterioare au arătat o creștere în comportamentele de protecție solară, 34% dintre participanți aplicându-și protecție solară mai des, iar 37% căutând umbră mai des.

Atât My Skin Track UV, cât și My UV Patch sunt rezultatul cercetării și parteneriatului pe care L’Oréal l-a întreprins cu Profesorul John Rogers de la Universitatea Northwestern, care a contribuit cu portofoliul său de proprietate intelectuală (IP) și inovație în sfera electronicelor flexibile și alungibile și tehnologii wireless la scară milimetrică, împreună cu două companii conducătoare în dispozitive purtabile – MC10, Inc. și Wearifi. 

La Roche-Posay crede că o piele sănătoasă începe prin dezvoltarea de obiceiuri sănătoase. De aceea, ne-am angajat să aducem progres la nivel științific direct consumatorilor noștri, pentru a le permite să facă alegeri mai informați, care îi vor ajuta să aibă o grijă excepțională față de pielea lor’’ a declarat Laetitia Toupet, Global General Manager La Roche-Posay. ‘’Cercetarea care a stat în spatele dezvoltării acestei tehnologii indică faptul că accesoriile purtabile au puterea de a inspira schimbarea la nivel comportamental prin faptul că ajutăm clienții noștri să își măsoare și să înțeleagă nivelul de expunere la multipli agresori de mediu și, astfel, să poate lua măsuri.’’