L'Oréal dezvăluie prototipul primului senzor purtabil pentru măsurarea pH-ului pielii
Research & Innovation

L’Oréal a lansat un prototip al celei mai recente inovații din partea Incubatorului Tehnologic L’Oréal la Consumer Electronics Show 2019. My Skin Track pH by La Roche-Posay este primul senzor purtabil însoțit de o aplicație ce permite măsurarea simplă a nivelului de pH al pielii și care creează rutine customizate pentru o îngrijire mai bună a pielii. 

LRP_CES_MySkinTrackpH

My Skin Track pH a fost dezvoltat împreună cu brandul L’Oréal, La Roche-Posay, care colaborează îndeaproape cu medici dermatologi pentru a dezvolta produse sigure și eficiente de îngrijire și s-a angajat să aducă progres științific direct către consumatori. Senzorul a fost recunoscut prin premiul CES 2019 Innovation Award în categoria Produselor Tehnologice Purtabile.

 

‘’Comunitățile științifice și medicale cunosc de mult timp legătura dintre nivelul de pH al pielii și principalele îngrijorări pe care milioane de oameni le au în privința pielii’’, a declarat Guive Balooch, Global Vice President al Incubatorului Tehnologic L’Oréal, o ramură a diviziei L’Oréal Cercetare și Inovare. ‘’Obiectivul nostru este să folosim această tehnologie avansată pentru a împuternici consumatorii cu informații relevante despre pielea lor, astfel încât aceștia să își poată găsi produsele cele mai potrivite pentru nevoile lor individuale. La L’Oréal, știm că sănătatea reprezintă viitorul în frumusețe și ne-am angajat să folosim tehnologia pentru a aduce perspective puternice și soluții consumatorilor noștri.’

 

pH-ul variază de la acid la bazic, pe o scară de la 0 la 14, iar pH-ul unei piele sănătoase intră în sfera ușor acidă, între 4.5 și 5.5. Când echilibrul pH-ului este compromis, fie din cauza factorilor de mediu sau a unor afecțiuni preexistente, acesta poate declanșa reacții inflamatoare. Astfel de reacții pot cauza sau exacerba majoritatea afecțiunilor pielii, cum ar fi pielea uscată, eczema și dermatita atopică.

 

Un senzor minuscul, subțire și flexibil, My Skin Track pH reprezintă următoarea frontieră în tehnologia de îngrijire customizată pentru L’Oréal, liderul mondial în frumusețe. Fiind primul dispozitiv purtabil de măsurare a nivelului de pH al pielii folosind tehnologia microfluidelor, acesta înregistrează urme de transpirație din porii pielii cu ajutorul unei rețele de microcanale, oferind o imagine clară a pH-ului în 15 minute.

 

În timp ce metodele cunoscute de măsurare a pH-ului pielii necesitau probe mari de transpirație sau electronice rigide, My Skin Track pH generează date precise folosind cantități de transpirație aproape imperceptibile.

 

În plus față de promisiunea de a deveni un produs de consum, My Skin Track pH va ajuta L’Oréal să își avanseze cercetarea în știința pielii și va fi un sprijin în dezvoltarea de produse.

 

‘’pH-ul este un indicator principal al sănătății pielii’’, a declarat Prof. Thomas Luger, Director al Departamentului de Dermatologie al Universității din Munster, Germania. ‘’Este una dintre întrebările pe care le primesc din partea pacienților mei, dar până acum măsurarea pH-ului în afara unităților clinice era o provocare. Acest instrument are potențialul de a inspira consumatorii să adopte obiceiuri de îngrijire a pielii mai sănătoase și de a împuternici profesioniștii în domeniu cu un mod complet nou de a recomanda rutine de îngrijire a pielii.’’

 

My Skin Track pH a fost creat de către L’Oréal în parteneriat cu Epicore Biosystems, liderul în industrie în ceea ce privește platformele dedicate microfluidelor și senzorii purtabili fini. Tehnologia companiei Epicore Biosystems are la bază două decenii de cercetare în materiile microfluide și fine.

 

‘’Epicore este încântată să colaboreze cu L’Oréal, un expert în știința îngrijirii pielii, pentru a crea un mod nou de utlilizare al acestei tehnologii care conduce la noi cercetări și descoperiri în jurul pH-ului pielii’’, a declarat Dr. Roozbeh Ghaffari, cofondator și CEO al Epicore Biosystems. 

 

Senzorul va permite L’Oréal, care a cosemnat deja un studiu privind eficacitatea microfluidelor, să își continue cercetarea printr-o serie de studii clinice în parteneriat cu Universitatea Northwestern. Scopul acestor studii îl reprezintă explorarea legăturii dintre pH și apariția multiplelor afecțiuni de piele.

 

My Skin Track pH reprezintă o extindere a eforturilor L’Oréal pentru a lansa noi tehnologii de susținere a sănătății pielii. În luna noiembrie 2018, L’Oréal a lansat un senzor UV personal, My Skin Track UV by La Roche-Posay, disponibil exclusive la magazinele Apple din Statele Unite și pe apple.com

 

‘’Acest nou prototip reprezintă următorul pas în călătoria îmbinării frumuseții cu tehnologia a La Roche-Posay. Suntem hotărâți să aducem progresul științific direct către consumatori, să îi ajutăm să aibă cea mai bună grijă de pielea lor’’, a declarat Laetitia Toupet, Global General Manager La Roche-Posay.

 

My Skin Track pH va fi lansat inițial în 2019 în SUA medicilor dermatologi La Roche-Posay selectați, cu scopul acumulării de cercetare pentru lansarea în cele din urmă a unui produs comercializat direct consumatorilor.