L’Oréal este recunoscuta drept una dintre cele mai etice companii, de catre Institutul Ethisphere, pentru a 6-a oara Group

Ethishere Recognition_2015

Clichy, FRANTA – 9 martie, 2015 – L’Oréal anunta recunoasterea sa de catre Institutul Ethisphere drept 2015 World’s Most Ethical Company®.

Titulatura de „The World’s Most Ethical Companies” recunoaste organizatiile care au avut un impact real asupra modului in care este isi conduc afacerile, prin promovarea unei culture de etica si transparenta la fiecare nivel al companiei.

Acest titlu onorific primit pentru a sasea oara, sublinieaza angajamentul L’Oréal’s de a conduce standarde etice de afaceri. L’Oréal este una din cele doar 3 companii din sectorul health & beauty care au primit acest titlu in acest an.

Jean-Paul Agon, Presedinte si CEO, a declarat: “Aceasta a 6-a recunoastere ne face pe toti foarte mandri, deoarece aceasta este rezultatul angajamentului zilnic al fiecarui angajat. Pentru noi, etica este o datorie esentiala. O cultura puternica de integritate este un avantaj competitiv pentru o companie, aducand valoare pe termen lung.”

Emmanuel Lulin, Senior Vice-President si Chief Ethics Officer, a spus: “Suntem deosebit de bucurosi sa primim aceasta recunoastere din partea Ethisphere, deoarece intrebarile etice sunt rareori simple; punctul nostru forte este acela de a avea curajul sa le adresam si sa le ascultam astfel incat L’Oréal sa continue sa inspire incredere. Intr-o lume care nu s-a schimbat niciodata atat de rapid, lansarea unei noi editii a Codului de Etica imbunatateste practicile noastre prin adaptarea valorilor si principiilor noastre etice la noile provocari ale vremurilor.”

“The World’s Most Ethical Companies” imbratiseaza corelatia dintre etica aplicata in afaceri si performantele imbunatatite ale companiei. Aceste companii folosesc etica drept o modalitate de a-si defini in continuare pozitia de lider in industrie si de a crea o cultura etica, iar castigarea recunoasterii de a fi una dintre „World’s Most Ethical Companies” implica mai mult decat un mesaj orientat spre exterior sau o mana de directori care spun lucrurile potrivite,” a declarat Timothy Erblich, CEO Ethisphere. “Castigarea acestei recunoasteri implica actiunea colectiva a unei forte de munca la nivel mondial de sus in jos. Ii felicitam pe toti din cadrul L’Oréal pentru aceasta realizare extraordinara.”

Evaluarea „The World's Most Ethical Company” are la baza criteriile de evaluare ale Institutului Ethisphere, Ethics Quotient™ (EQ), dezvoltate de-a lungul anilor de cercetare pentru a oferi  mijloacele de evaluare a performantelor unei organizatii intr-un mod obiectiv, consecvent si standardizat.

Rezultatele sunt generate de cinci categorii principale: etica si program de conformitate (35%), responsabilitate corporativa (20%), cultura de etica (20%), conducere (15%) si leadership, inovatie si reputatie (10%).

­­

Lista completa 2015 World's Most Ethical Companies poate fi accesata la http://ethisphere.com/worlds-most-ethical/wme-honorees/.

Despre Etica in L’Oréal

Comportamentul unei companii este la fel de important ca si performanta sa economica, sau calitatea produselor sale. In acest sens, ambitia L’Oréal este de a fi o companie exemplara in intreaga lume si de a integra etica in esenta practicilor de afaceri.

-         In 2000, L’Oréal a fost una dintre primele companii din Franta in a stabili un Cod de Etica in Afaceri si in a desemna, in 2007, un Chief Ethics Officer.

-         In 2008, Jean-Paul Agon, Presedinte si CEO L’Oréal, a primit prestigiosul premiu Stanley C. Pace Leadership in Ethics.

-         L’Oréal este un semnatar al Pactului Global al Natiunilor Unite din 2003, este una din cele 100 companii incluse la indicele bursier Global Compact 100, si este un semnatar al Principiilor de Emancipare ale Femeilor, o initiativa a UN Women si Global Compact.

-         L’Oréal organizeaza anual Ethics Day, cand angajatii din intreaga lume pot discuta online cu Presedintele si Directorul General L’Oréal si Directorul lor General din tara despre etica.

-         In 2014, L’Oréal a lansat cea de-a 3-a editie a Codului de Etica, ce este acum disponibil in 45 limbi, si in Braille pentru editiile in Engleza si Franceza, precum si noul modul e-learning de etica in 22 limbi.

Pentru mai multe informatii cu privire la Etica in L’Oréal: http://www.loreal.com/group/governance/acting-ethically.aspx

Despre L’Oréal

L’Oréal este dedicat frumusetii de peste 105 ani. Cu portofoliul sau international unic de 32 branduri diverse si complementare, Grupul a generat vanzari insumate la 22.5 miliarde euro in 2014 si are 78,600 angajati in intreaga lume. Ca si companie lider in domeniul infrumusetarii, in intreaga lume, L’Oréal este prezent in toate canalele de distributie: mass market, magazine, farmacii si drogherii, saloane, travel retail si branded retail.

Cercetarea si inovatia, impreuna cu o echipa dedicata de cercetare de 3,600 oameni, se afla in centrul strategiei L’Oréal’s, ce lucreaza pentru a satisface aspiratiile de frumusete din intreaga lume si pentru a atrage un miliard de noi consumatori in anii urmatori. Noul angajament L’Oréal de sustenabilitate pentru “Sharing Beauty With All” 2020  stabileste obiective ambitioase de dezvoltare durabila de-a lungul lantului de valori al Grupului. www.loreal.com

Despre Institutul Ethisphere

Institutul Ethisphere® este lider global in definirea si promovarea standardardelor de practici etice de afaceri care alimenteaza caracterul corporativ, increderea in piata si succesul in business. Ethisphere are o experienta profunda in masurarea si definirea standardelor etice de baza folosind perspective bazate pe date care ajuta companiile sa isi creasca caracterul corporativ. Ethisphere onoreaza realizarile superioare prin programul de recunoastere World’s Most Ethical Companies®, ofera o comunitate de experti din industrie impreuna cu Business Ethics Leadership Alliance (BELA) si prezinta tendintele si bunele practici in etica prin publicatia Ethisphere Magazine si The World’s Most Ethical Companies Executive Briefing. Ethisphere este de asemenea cel mai important furnizor de verificare independenta a eticii corporative si a programelor de conformitate. Mai multe informatii despre Ethisphere pot fi gasite la: http://ethisphere.com.

Contact L'ORÉAL pentru presa: Mirela Nemtanu | mirela.nemtanu@loreal.com | Tel: +4 021 204 00 00