L’Oreal semneaza acordul cu Valeant pentru achizitionarea brandului CeraVe si a altor doua branduri

L’Oreal a anuntat astazi semnarea acordului final cu Valeant pentru achizitionarea brandurilor destinate ingrijirii pielii CeraVe, AcneFree si Ambi, pretul de achizitie fiind de 1.3 miliarde dolari.

CeraVe

CeraVe a fost fondat in 2005 si ofera o gama avansata de produse de ingrijire a pielii, mai precis produse de curatare, hidratare, protectie solara, unguente cicatrizante si o gama dedicata copiilor. Dezvoltat impreuna cu medici dermatologi, CeraVe este unul dintre brandurile de ingrijire a pielii cu cresterea cea mai rapida in Statele Unite, media ultimilor doi ani depasind 20 %. Strategia de distributie pe canale multiple a CeraVe include drogherii, retaileri de frumusete si de masa si outleturi online selectate.

AcneFree comercializeaza si distribuie o gama larga de produse de curatare disponibile fara prescriptie medicala si tratamente impotriva acneei in Statele Unite, Ambi distribuie produse de ingrijire a pielii create pentru satisfacerea nevoilor consumatorilor din diverse culturi. Ambele branduri sunt distribuite in drogherii, retaileri de masa si outleturi online selectate.

Cele trei branduri au venituri anuale comune de peste 168 de milioane de dolari.

“Achizitia CeraVe, AcneFree si Ambi completeaza portofoliul de branduri L’Oreal,” a declarat Frédéric Rozé, Presedinte si CEO L’Oreal USA. “Aceste trei branduri au construit o relatie solida cu profesionisti din domeniul sanatatii, distribuite la scara larga aproape vor dubla veniturile Diviziei de Cosmetica Activa in Statele Unite si ne vor ajuta sa satisfacem cerinta in crestere pentru produse de ingrijire a pielii la preturi accesibile.”

CeraVe, AcneFree si Ambi vor face parte din Divizia de Cosmetica Activa, care include branduri precum La Roche-Posay, Vichy si SkinCeuticals, dezvoltate si sustinute de profesionisti in sanatate – dermatologi, pediatri si alti fizicieni.

“Suntem incantati sa incorporam CeraVe, AcneFree si Ambi in Dizivia de Cosmetica Activa L’Oreal. Aceste branduri vor aprofunda relatiile cu profesionistii in sanatate si vor intari pozitia noastra in America de Nord, o piata cheie aflata in continua crestere. Mai mult, consideram ca CeraVe are un potential foarte bun de crestere international in anii care vor veni” a spus Brigitte Liberman, Presedintele Diviziei de Cosmetica Activa.

Inchiderea este supusa aprobarilor standard de reglementare si altor conditii obisnuite.